Historisk arkiv

Skagen 44 AS prekvalifisert som rettighetshaver på norsk kontinentalsokkel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Skagen 44 er det syvende selskapet som så langt i år har blitt prekvalifisert som operatør eller rettighetshaver på norsk sokkel.

Olje- og energidepartementet har i dag prekvalifisert Skagen 44 AS (Skagen 44) som rettighetshaver på norsk kontinentalsokkel. Skagen 44 er det syvende selskapet som så langt i år har blitt prekvalifisert som operatør eller rettighetshaver på norsk sokkel.

Skagen 44 er et nystartet norsk selskap. Selskapet fokuserer på og har kjernekompetanse innen leting på norsk sokkel. Skagen 44 har sitt utspring fra Future Exploration AS, som har vært et konsulentselskap innenfor geologiske og geofysiske tjenester. For mer informasjon om selskapet henvises det til deres nettside www.skagen44.no.

For å få nye kompetente aktører inn på sokkelen, har norske myndigheter opprettet et system for prekvalifisering av både rettighetshavere og operatører. Bakgrunnen for opprettelsen av dette systemet er å gi selskapene et tilbud om evaluering av deres egnethet for deltakelse på norsk kontinentalsokkel før selskapene bruker ressurser på å vurdere konkrete forretningsmuligheter.

For mer informasjon om prekvalifiseringssystemet samt oppdatert oversikt over operatører og andre rettighetshavere på norsk kontinentalsokkel, se Oljedirektoratets nettsted www.npd.no.