Historisk arkiv

Tar grep for økte ringvirkninger av petroleumsaktivitet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

-Regjeringen er opptatt av industrielle ringvirkninger fra petroleumsaktiviteten. Vi gjør derfor grep som sikrer at myndighetene kommer tidligere inn ved valg av konsept og utbyggingsløsning, sa olje- og energiminister Odd Roger Enoksen i sin innledning. på Petro 2007 i Harstad

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen innledet i dag om petroleumsvirksomheten som drivkraft for utviklingen i nord på Petro 2007s andre dag. Petro-konferansen er etablert som en viktig konferanse i Nord-Norge innen olje og gass, og årets konferanse har tittelen "Olje og gass i et nordområdeperspektiv - fra muligheter til konkrete handlinger.”

-Regjeringen er opptatt av industrielle ringvirkninger fra petroleumsaktiviteten. Vi gjør derfor grep som sikrer at myndighetene kommer tidligere inn ved valg av konsept og utbyggingsløsning, sa olje- og energiminister Odd Roger Enoksen i sin innledning. -Å sikre at nye petroleumsutbygginger gir ringvirkninger lokalt og regionalt er viktig for legitimiteten til næringen, og er et ansvar oljeselskapene må ta på alvor. Petroleumsvirksomheten skal bidra til verdiskaping både for lokal industri, lokalsamfunnet og for nasjonen, sa statsråd Enoksen, og inviterte næringsliv og lokale myndigheter til dialog.

Statsråd Enoksen pekte videre på at petroleumsutviklingen gir gode muligheter for leverandørindustrien i nord, og at leverandørnettverk er et nyttig instrument.
 -Vi ser at Snøhvitprosjektet har skapt større ringvirkninger for Nord-Norge enn forventingene var da prosjektet ble vedtatt. Leverandørnettverk har vært sentralt for lokale bedrifter til å få kontrakter, og har vært et godt instrument for industri og kompetanseutvikling, sa olje- og energiministeren.

Petro 2007 holdes på Nordic Hall, Grand Nordic Hotel, Harstad og arrangeres av Norsk Petroleumsforening. For mer informasjon om konferansen, se deres hjemmesider.