Historisk arkiv

Økt tilskudd til vedlikehold og bevaring av Telemarkskanalen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

I budsjettet for 2010 foreslår regjeringen å øke bevilgningen til museums- og kulturminnetiltak over OEDs budsjett med 2 millioner kroner. Økningen muliggjør blant annet tilskudd til vedlikehold av Telemarkskanalen.

I budsjettet for 2010 foreslår regjeringen å øke bevilgningen til museums- og kulturminnetiltak over OEDs budsjett med to millioner kroner. Økningen muliggjør blant annet tilskudd til vedlikehold av Telemarkskanalen.

- Telemarkskanalen var i en kritisk situasjon. Etter at regjeringen ga tilskudd til vedlikehold i 2008 og 2009, er situasjonen blitt helt annerledes. Jeg håper regjeringens forslag til økning av bevilgningen til museums- og kulturminnetiltak kan bidra til ny optimisme og utvikling av kanalen, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

- Kanalen er viktig for turisme, lokal næringsutvikling og for nasjonen. Det fremlagte statsbudsjettet medfører at staten hjelper til i det viktige arbeidet med å reparere og vedlikeholde sluser og dammer. På denne måten sikrer vi at de kan være til glede og nytte også for framtidige generasjoner, sier Riis-Johansen.

Telemarkskanalen, som strekker seg fra Skien til Dalen, en strekning på over 100 km, har mange sjøer og sluser og har vært i drift i over 100 år.