Historisk arkiv

Ruteflygninger i Finnmark og Nord-Troms - Widerøe tildelt kontrakt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet har i dag tildelt Widerøe's Flyveselskap AS enerett til å drive regionale flyruter i Finnmark og Nord-Troms. (24.11.06)

Pressemelding

Nr.: 112/06
Dato: 24.11.06

Ruteflygninger i Finnmark og Nord-Troms - Widerøe tildelt kontrakt

Samferdselsdepartementet har i dag tildelt Widerøe's Flyveselskap AS enerett til å drive regionale flyruter i Finnmark og Nord-Troms. Tildelingen gjelder for perioden 1. april 2007 – 31. mars 2010.

Samferdselsdepartementet har lagt til grunn at maksimalprisene på flyrutene i Finnmark og Nord-Troms skal settes ned med 20 prosent, sammenliknet med prisene i inneværende kontraktsperiode. I kontrakten blir det også stilt nye krav som vil bedre tilknytningen mellom Vest- og Øst-Finnmark, spesielt mellom Alta og Kirkenes.

- Tildelingen betyr et bedre og billigere tilbud for de flyreisende i Finnmark og Nord-Troms, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

Widerøe blir tildelt enerett til å drive flyruter for begge de to utlyste ruteområdene, "Ruteområde 1" (ruter mellom Kirkenes, Vadsø, Vardø, Båtsfjord, Berlevåg, Mehamn, Honningsvåg, Hammerfest og Alta) og "Ruteområde 2" (Hasvik – Tromsø, Hasvik – Hammerfest, Sørkjosen – Tromsø). Widerøe flyr også i dag disse rutestrekningene i Finnmark og Nord-Troms.

Tildeling av nye kontrakter er skjedd etter en anbudskonkurranse der det kom inn anbud fra to selskap. Widerøe hadde det laveste kravet til godtgjørelse fra staten og blir derfor tildelt de nye kontraktene for rutedrift på strekningene i Finnmark og Nord-Troms. Widerøe oppfyller de krav som et satt til blant annet billettpriser, setekapasitet og krav om antall flygninger per dag eller uke på de aktuelle strekningene. Widerøe skal etter kontrakten ha en samlet godtgjørelse på 434,7 millioner kroner for hele kontraktsperioden.