Historisk arkiv

Samferdselsdepartementet: Jon Fredrik Birkheim Arnesen ny avdelingsdirektør og leder for Baneseksjonen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Jon Fredrik Birkheim Arnesen, Oslo, er i statsråd i dag utnevnt til avdelingsdirektør i Samferdselsdepartementet, der han skal lede Baneseksjonen i Veg- og baneavdelingen. (15.09.06)

Pressemelding

Nr.: 77/06
Dato: 15.09.06

Samferdselsdepartementet: Jon Fredrik Birkheim Arnesen ny avdelingsdirektør og leder for Baneseksjonen

Jon Fredrik Birkheim Arnesen, Oslo, er i statsråd i dag utnevnt til avdelingsdirektør i Samferdselsdepartementet, der han skal lede Baneseksjonen i Veg- og baneavdelingen. Birkheim Arnesen er 36 år. Han er utdannet siviløkonom ved universitetet i Mannheim og har tilleggsutdanning i psykologi, politikk, og sosiologi fra Kingston University i London. Birkheim Arnesen har tidligere arbeidet som revisjonsmedarbeider i Arthur Andersen. Han har også vært mellomleder i konsulentfirmaet Accenture, hvor han arbeidet med problemstillinger for offentlige virksomheter. Birkheim Arnesen har vært ansatt i Baneseksjonen i Samferdselsdepartementet siden 2003, først som seniorrådgiver, senere som underdirektør.

Baneseksjonen

Seksjonen Birkheim Arnesen skal lede, har ansvar for alle saker som angår skinnegående transport, med budsjett, økonomi og juridiske saker knyttet til dette feltet. Seksjonen jobber blant annet med rammevilkår for jernbanesektoren, internasjonale jernbanespørsmål, lov- og forskriftsarbeid og etatsstyring av Jernbaneverket og Statens jernbanetilsyn. Seksjonen ivaretar statens eierinteresser i NSB AS. Statens kjøp av persontransporttjenester med jernbane er også lagt til seksjonen.