Historisk arkiv

Evaluering av belønningsordningen for bedre kollektivtransport og mindre bilbruk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet har mottatt rapport om evaluering av "Belønningsordningen for bedre kollektivtransport og mindre bilbruk i byområdene". Rapporten er utarbeidet av Norconsult og Urbanet Analyse. - Regjeringen ønsker å fortsette styrkingen av kollektivtransporten, og samtidig redusere bilbruken i større byområder, sier statssekretær Steinulf Tungesvik i Samferdselsdepartementet.

Samferdselsdepartementet har mottatt rapport om evaluering av "Belønningsordningen for bedre kollektivtransport og mindre bilbruk i byområdene". Rapporten er utarbeidet av Norconsult og Urbanet Analyse.

- Regjeringen ønsker å fortsette styrkingen av kollektivtransporten, og samtidig redusere bilbruken i større byområder, sier statssekretær Steinulf Tungesvik i Samferdselsdepartementet.

Hovedformålet med evalueringen har vært å gi svar på om belønningsordningen er et godt statlig virkemiddel for å påvirke transportutviklingen i byene, slik at kollektivtransporten vokser på bekostning av personbilbruk.

Rapportens samlede vurdering viser at belønningsordningen har gitt et lite, men positivt, løft for kollektivtransporten i de involverte byene.

Evalueringsrapporten for belønningsordningen vil nå bli sendt til de berørte byene med invitasjon til lokale myndigheter om å gi synspunkter. Samferdselsdepartement vil i forslaget til statsbudsjett for 2008 komme tilbake til hvordan forslagene i rapporten skal følges opp.

Mer informasjon om belønningsordningen