Historisk arkiv

Nytt flyanbud på regionale flyruter i Finnmark og Nord-Troms

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

- Luftfarten er spesielt viktig i områder med avstandsutfordringer som Nord-Norge. Vi viderefører derfor dagens rutestruktur for å opprettholde et godt flytilbud i Finnmark og Nord-Troms, sier samferdselsminister Marit Arnstad.

- Luftfarten er spesielt viktig i områder med avstandsutfordringer som Nord-Norge. Vi viderefører derfor dagens rutestruktur for å opprettholde et godt flytilbud i Finnmark og Nord-Troms, sier samferdselsminister Marit Arnstad.

Samferdselsdepartementet har i dag lyst ut anbud på regionale ruteflyginger i Finnmark og Nord-Troms for perioden 1. april 2013 – 31. mars 2017. Anbudet er lyst ut i hele EU/EØS- området og flyselskap i alle EØS-land er invitert til å levere anbud.

I Finnmark har ingen lufthavn krav om mindre enn minst tre daglige avganger. For Sørkjosen i Nord-Troms er kravet minst to daglige avganger. Ved Sørkjosen og Hasvik er setekapasitetskravet økt grunnet høyere trafikk.

Samferdselsdepartementet har for å ivareta flysikkerheten i Finnmark og Nord-Troms, stilt krav om at operatører skal kunne benytte seg av satellittbaserte instrumentinnflygingsprosedyrer.

Anbudet gjelder ruteflyginger på disse strekningene:

Ruteområde 1
- Ruter mellom Kirkenes, Vadsø, Vardø, Båtsfjord, Berlevåg, Mehamn, Honningsvåg, Hammerfest og Alta

Ruteområde 2
- Hasvik – Tromsø, Hasvik – Hammerfest, Sørkjosen – Tromsø

Frist for innlevering av anbud er 11. desember 2012 kl. 12:00.

For flere opplysninger, se anbudsutlysningen på norsk og engelsk (pdf)