Historisk arkiv

Klimagassutslipp i Norge går ned

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Utslippstallene fra SFT og SSB viser at norske utslipp av klimagasser i 2005 er de laveste siden 2000. Utslippene er likevel ca 4 mill. tonn CO2-ekvivalenter høyere enn utslippsforpliktelsen i Kyotoprotokollen.

- Det er positivt at Norge kan vise til en nedgang i utslipp på 1,5% fra 2004 til 2005. Spesielt er det positivt at utslippene har gått ned samtidig som Norge har opplevd sterk økonomisk vekst, sier statsminister Jens Stoltenberg

- Utslippstallene minner om behovet for en styrket klimapolitisk innsats. Norge skal nå sine forpliktelser under Kyotoprotokollen, gjennom å gjøre klimagassreduserende tiltak nasjonalt og internasjonalt. Blant annet satser regjeringen stort på ny teknologi for rensing av gasskraftverk, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Regjeringen har tatt til orde for at en ny og mer omfattende internasjonal avtale må etterfølge Kyotoprotokollen for at vi skal oppnå de videre globale reduksjonene som er nødvendig for å bremse klimaendringene.

Norge støtter klimamålsetningen om at temperaturen ikke skal øke med mer enn to grader celsius.  Norge støtter verden må redusere de globale utslippene med 20 – 30 prosent innen 2020 – 2030.

 

Les mer om regjeringens klimapolitikk

Les mer på SSBs sider