Forsiden

Historisk arkiv

Felles innsats for barne- og mødrehelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg møtte i dag Bill og Melinda Gates for å diskutere internasjonal helse, næringslivets rolle i fattigdomsbekjempelse og hvordan den internasjonale finanskrisen rammer verdens fattigste.

Bill og Melinda Gates, Siri Lill Mannes og Jens Stoltenberg. Foto: Statsministerens kontor
Bill og Melinda Gates, ordstyrer Siri Lill Mannes og statsminister Jens Stoltenberg på scenen i Operaen. Foto: Statsministerens kontor.

– Det er uakseptabelt og unødvendig at 10 millioner mødre og barn dør hvert år. En fjerdedel av disse barna kan reddes ved hjelp av vaksiner som enten er tilgjengelige i dag eller vil bli tilgengelige i nær fremtid, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Bill og Melinda Gates er på sitt første besøk til Norge. I den anledning møtte de statsminister Jens Stoltenberg til et åpent møte i Operaen i Oslo.

Bill og Melinda Gates har samarbeidet med norske myndigheter og Jens Stoltenberg særlig innenfor organisasjonen GAVI, som arbeider for å vaksinere barn i fattige land og å utvikle nye vaksiner mot sykdommer som tar mange liv i den tredje verden.

– Samarbeidet med Bill and Melinda Gates’ Foundation er et godt eksempel på et vellykket samarbeid mellom myndigheter og private. Sammen kan vi gjøre noe for de mest utsatte i verden, sier Stoltenberg.

Stoltenberg understreket at det i finanskrisen er enda viktigere enn før at myndighetene lever opp til sine forpliktelser overfor de mest sårbare og at næringslivet bidrar med nye ideer og friske penger.

Norge har økt støtten til GAVI til 500 millioner kroner årlig fram til 2015. Den totale støtten til vaksinering av barn i fattige land blir på over 6 milliarder kroner i løpet av perioden.