Historisk arkiv

Statsminister Tsvangirai til Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Zimbabwes statsminister Morgan Tsvangirai besøker Norge 16.-17. juni i år, etter invitasjon fra statsminister Jens Stoltenberg.

Zimbabwes statsminister Morgan Tsvangirai besøker Norge 16.-17. juni i år, etter invitasjon fra statsminister Jens Stoltenberg. Formålet med besøket er først og fremst å diskutere forholdene i Zimbabwe og hvordan Norge og det internasjonale samfunnet kan bidra til en stabil og demokratisk utvikling i landet.

- Det er gledelig at Morgan Tsvangirai besøker Norge som Zimbabwes statsminister, sier statsminister Stoltenberg. - Jeg inviterte ham da vi møttes i Sør-Afrika i fjor, og Norge har vært blant hans mest aktive støttespillere. Det er viktig å høre fra Tsvangirai selv om Zimbabwes utfordringer, og hva Norge og det internasjonale samfunnet kan gjøre for å støtte opp om reformkreftene i samlingsregjeringen, sier Stoltenberg.

I Norge vil Tsvangirai ha samtaler med blant andre statsminister Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. Han vil også holde foredrag på Nobelinstituttet, i regi av NUPI.