Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Stoltenberg tar initiativ til skogsamarbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg varslet i dag at han tar initiativ til etableringen av en klimagruppe med de viktigste skoglandene.

Statsminister Jens Stoltenberg varslet i dag at han tar initiativ til etableringen av en klimagruppe med de viktigste skoglandene. 

- Som et ledd i arbeidet fram mot en forpliktende avtale i Mexico i 2010, vil jeg ta initiativ til å opprette en egen gruppe med de viktigste regnskoglandene, blant dem Brasil, Indonesia, Guyana, Gabon, Papua Ny Guinea og andre, sier statsminister Jens Stoltenberg. Statsministeren vil invitere skoglandene til et eget møte i Oslo i løpet av våren 2010. 

Klimagruppen vil ha som formål å samordne og bidra til tiltak i de viktigste skoglandene og arbeide for å sikre at kampen mot avskoging får en sentral plass i en ny klimaavtale.

- Avskogning i utviklingsland står i henhold til FNs klimapanel for 17 prosent av de globale klimagassutslippene. Tiltak knyttet til regnskog kan gi en tredjedel av de utslippskuttene som er nødvendig innen 2020. Gjennom å redusere avskogingen kan vi få de største, raskeste og rimeligste reduksjonene i klimagassutslippene, sier Stoltenberg. 

- Norge vil samarbeide nært med det meksikanske formannskap i tiden som kommer for å bidra til at vi kan få en mest mulig forpliktende klimaavtale under den neste klimakonferansen (COP 16) i Mexico i 2010, sier statsminister Stoltenberg.


Statsminister Jens Stoltenberg under den halvårlige pressekonferansen før jul. Foto: SMK

 

Til toppen