Historisk arkiv

Få oppdaterte nyheter om næringsliv og menneskerettigheter rett til din e-post

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Et av de mest utfordrende områdene for bedrifter å jobbe med når det gjelder samfunnsansvar er menneskerettigheter. Organisasjonen Business & Human Rights Resource Centre gjør det lettere å orientere seg på området.

Organisasjonen Business & Human Rights Resource Centre (BHRRC ) er en av verdens ledende uavhengige kilder på feltet næringsliv og MR. Ved å publisere oppdatert informasjon, nyheter og rapporter om bedrifters påvirkning på menneskerettigheter er målet blant annet å oppmuntre bedrifter til å ta ansvar.

BHRRRC i møte med Næringslivsseksjonen.

Den daglig oppdaterte nettsiden gir tilgang til omfattende materiale fra myndigheter, næringsliv og frivillige organisasjoner (lokale og internasjonale).

Til venstre: Christopher Avery, leder for Business & Human Rights Rights Resource Centre, og Næringslivsseksjonens Vibeke Knudsen i dialog om menneskerettigheter og næringsliv. Foto: UD

Begge sider blir belyst
Organisasjonens leder, Christopher Avery, var nylig i Norge og møtte UD. Avery fremhever metoden som Business & Human Rights Resource Centre bruker som et av organisasjonens fortrinn. BHRRC følger opp anklager om virksomheters brudd på menneskerettigheter ved at den aktuelle bedrift/virksomhet blir kontaktet av senteret og får anledning til å komme med et tilsvar.

- Begge sider av en sak blir belyst og publisert. I noen tilfeller har vi faktisk oppnådd at NGOer og bedrifter har fulgt opp kommunikasjonen direkte med hverandre i etterkant av en sak, forteller Avery.

FNs rammeverk ”beskytte, respektere og gi oppreisning”
Organisasjonen har også vært vertskap og informasjonskanal for FNs spesialrapportør, John Ruggies arbeid med næringsliv og menneskerettigheter.

Bedrifter oppfordres nå til å legge ut informasjon om hvordan de konkret jobber med gjennomføring av Ruggies prinsipper.

UD støtter BHRRC
Departementet oppfordrer alle som har interesse av feltet til å tegne seg til ukentlige gratis oppdateringer på nettsiden. Siden gir også god oversikt over relevante områder som regioner og land, bedrifter, policydokumenter, prinsipper og retningslinjer.

Nettsiden er vel verdt et besøk med andre ord.

Christopher Avery, leder Business & Human Rights Rights Resource Centre, og Næringslivsseksjonens Vibeke Knudsen i dialog om menneskerettigheter og næringsliv.