Historisk arkiv

"Globaliseringens atlas" - nå også på norsk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

"Globaliseringens atlas" er nå oversatt til norsk. Det gir et godt innblikk i spørsmål som klimaendringer og energispørsmål, økonomiske forskjeller, urbanisering, migrasjon, kriger og konflikter.

"Globaliseringens Atlas" i bokserien "Mundus" (=verden), Pax Forlag, ble opprinnelig utgitt av den franske avisen Le Monde Diplomatique i 2006, men er nå oversatt til norsk. Atlaset tar for seg spørsmål som klimaendringer og energispørsmål, økonomiske forskjeller, urbanisering, migrasjon, kriger og konflikter mm. 

Utenriksdepartementet ønsker gjennom sitt samarbeid med Pax forlag om denne bokserien å gjøre nyere internasjonal tenkning om hvilke konsekvenser globaliseringen har for oss - som enkeltpersoner og som samfunn - tilgjengelig for et bredere norsk publikum.  Målet er å stimulere til kritisk debatt og meningsutveksling om noen av vår tids viktigste utenrikspolitiske utfordringer. 

"Globaliseringens Atlas" er bok nr. 2 i Mundus-serien.  Den første boken i serien er Rüdiger Safranski, Hvor mye globalisering tåler mennesket?   

Illustrasjon fra bokaHver tittel i serien er en stående invitasjon til å ta del i den store diskusjonen om Norges rolle i en global verden - og til å bidra til utformingen av norsk utenrikspolitikk.

 

For mer informasjon om bokserien "Mundus" henvises til forlaget.

 

I nord skal industrilandbruket erobre markedene. (Illustrasjon fra boka)