Historisk arkiv

Hvor står Nora i Kina?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

"Noras søstre" - Seminarrekken om kvinner og likestilling

Seminarrekken om kvinner og likestilling med utgangspunkt i Ibsens kvinneskikkelser, "Noras søstre", arrangeres i Beijing 27. mars. Hovedtema for seminaret er kvinners rolle i dagens Kina. Seminaret åpnes av statsminister Jens Stoltenberg.

Utenriksdepartementets seminarrekke om kvinner og likestilling med utgangspunkt i Ibsens kvinneskikkelser, "Noras søstre", arrangeres i Beijing 27. mars. Hovedtema for seminaret er kvinners rolle i dagens Kina. Seminaret åpnes av statsminister Jens Stoltenberg.   

Foto: Christoffer Liholt, UDTirsdag 27. mars arrangerer den norske ambassaden i samarbeid med Forskningssenteret for menneskerettigheter ved juridisk fakultet ved Peking Universitet seminaret ”Noras søstre”. Statsminister Jens Stoltenberg holder åpningstalen.  Hovedtema for seminaret er kvinners rolle i dagens Kina.  Seminaret vil drøfte kvinners rettigheter, moderne kinesiske kvinners rolle i likestillingsarbeidet og kvinner i kunst og humaniora.  I forbindelse med seminaret stiller Marian Heyerdahl ut sine kvinnelige terrakottafigurer, Hangzhou Yue Opera fremfører utdrag av Hedda Gabler som kinesisk opera, og China Disabled People’s Performing Art Troupe fremfører ”Qianshou Guanyin”.

Utenriksdepartementets seminarserie ”Noras søstre” startet i Ibsenåret 2006.  Med utgangspunkt i Ibsens skuespill og inspirert av hans kvinneskikkelser ønsker vi å legge til rette for debatt og diskusjon om kvinner, likestilling og kjønnsroller i ulike samfunn og kulturelle sammenhenger. Det første ”Noras søstre”-seminaret ble holdt i Bibliotheca Alexandrina i slutten av oktober 2006 i forbindelse med avslutningen av Ibsenåret i Egypt.  ”Noras søstre” kom til New Dehli under Kronprinsparets besøk til India, og det tredje seminaret fant sted i Maputo i Mosambik i november 2006.  Neste Noras søstre-seminar vil bli avholdt i Tel-Aviv 11. mai. Til høsten planlegges ”Noras søstre”-seminarer i Malawi, Russland og Vietnam.  Prosjektet blir videreført også i 2008.

Program for seminaret.

Bildet er fra åpningen av seminaret i Beijing.