Historisk arkiv

Tredje møte i den Globale intermediadialogen. Bali 6.-8. mai 2008

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

135 journalister og redaktører fra over 60 land samles denne uka på Bali for å diskutere journalistikk under ekstreme forhold. Pressefolkene er invitert av indonesiske og norske myndigheter.

135 journalister og redaktører fra over 60 land samles denne uka på Bali for å diskutere journalistikk under ekstreme forhold. Pressefolkene er invitert av indonesiske og norske myndigheter.

Deltakerne kommer fra blant annet Israel, Det palestinske området, Kenya, Sri Lanka, Kaukasus, Afghanistan, New Zealand, Indonesia - og Norge.

Det er bloggere fra Fiji og Kina, internettredaktører og multimediajournalister. Det er representanter for mediebedrifter som BBC, Al Jazeera, pakistanske GEO, indonesiske METRO, The Washington Post og The Guardian. Også representanter fra Den internasjonale journalistføderasjonen og Article 19 deltar. 

Tema for årets konferanse er endringer i medielandskapet, styrket gjennomslagskraft for regionale media og hvordan mangfold håndteres av nye og gamle medieaktører. Videre skal det fokuseres på dekningen av aktuelle konflikter, problemstillinger rundt rapportering om og av minoriteter, og om globale utfordringer som krigen mot terror,  klima – og fattigdom.

Initiativet til Mediedialogen ble tatt etter karikaturstriden i begynnelsen av 2006. Den første globale intermediedialogen ble holdt på Bali i september samme år, og den neste fant sted i Oslo i juni 2007. 

Statssekretær Wegard Harsvik fra Kultur- og kirkedepartementet vil åpne konferansen fra norsk side. 

For bakgrunn om Global Inter-Media Dialogue se dialogens nettsider.