Historisk arkiv

Uformelle fredssamtaler mellom den filippinske regjering og NDFP i Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Forhandlingspanelene fra den filippinske regjering (GRP) og National Democratic Front of the Philippines (NDFP) har hatt uformelle fredssamtaler i Norge 13.-15. mai. Norge var vertskap og tilrettelegger for møtene som fant sted etter anmodning fra partene.

- Den langvarige konflikten mellom myndighetene og NDFP har ført til store menneskelig lidelser på Filippinene. Konflikten omtales sjelden, men for Norge er det viktig å bidra til at "glemte" konflikter som denne får den nødvendige internasjonale støtte, sier statssekretær Raymond Johansen i Utenriksdepartementet.

Seniorrådgiver Vegar Brynildsen (UD), forhandlingsledere fra henholdsvis NDFP og GRPs forhandlingspaneler Mr Luis Jalandoni og Ms Nieves Confesor og Hans Brattskar avtroppende spesialutsending for fredsprosessen på Filippinene. Foto: UD

Den filippinske regjeringen og NDFP har utvekslet synspunkter på status for fredsprosessen. Partene har blitt enige om å møtes igjen, og har invitert Norge til å legge til rette for et slikt møte senere i år. 

- Det er positivt at partene har gjennomført fortrolige samtaler. For Norge er det viktig å kunne skape møteplasser for slike samtaler mellom parter i en konflikt. Jeg håper disse samtalene kan legge grunnlaget for at partene, med norsk assistanse, nå kan drive prosessen framover, sier statssekretær Johansen.