Historisk arkiv

Norge gir 11 millioner kr til å hjelpe orkanofre på Haiti og Cuba

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Orkanene Gustav og Ike samt den tropiske stormen Hanna har ført til store menneskelige lidelser og materielle skader på Haiti og Cuba. Norge gir derfor 8 millioner kroner i støtte til hjelpearbeidet på Haiti og 3 millioner til hjelpearbeidet på Cuba.

Orkanene Gustav og Ike samt den tropiske stormen Hanna har ført til store menneskelige lidelser og materielle skader på Haiti og Cuba.

– Orkanene har skapt en akutt humanitær situasjon på Haiti og Cuba. De mange som er rammet hardt trenger vår og andre lands hjelp. Norge gir derfor 8 millioner kroner i støtte til hjelpearbeidet på Haiti og 3 millioner til hjelpearbeidet på Cuba, sier statssekretær Håkon A. Gulbrandsen.

På Haiti melder FN at mer enn 500 mennesker trolig er omkommet som følge av orkanens herjinger. Over 300.000 mennesker er berørt av oversvømmelser, 100.000 mennesker har måttet evakuere sine hjem. De humanitære lidelsene er store og de materielle ødeleggelsene er voldsomme. Store områder på Haiti ligger fremdeles under vann og gjør det vanskelig for nødhjelpen å nå frem.

På Cuba ble rundt 1 million mennesker evakuert fra de hardest rammede områdene, noe som forhindret store tap av liv. Mange har fått ødelagt hus og hjem. I tillegg er infrastruktur og landbruksområder ødelagt.

Bistanden fra Norge vil gis gjennom FN-organisasjoner, Røde Kors-bevegelsen og frivillige organisasjoner.
 
Pressekontakt:
Informasjonsrådgiver Ragnhild H. Simenstad, mobil: 917 17 459.