Historisk arkiv

Norge bistår Kosovo med 390 millioner kroner over tre år

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Norge vil særlig fokusere på utdanning, næringslivsutvikling og sysselsetningstiltak, samt på tiltak som sikrer minoritetene i et multi-etnisk Kosovo, sier statssekretær Elisabeth Walaas.

Norge gav sin lovnad om støtte under en internasjonal donorkonferanse i Brussel 11. juli der 37 land og 16 internasjonale organisasjoner deltok. Samlet fikk Kosovo signalisert støtte på tilsammen 1,2 milliarder euro. Norges bidrag på 130 millioner kroner pr år innebærer en 30% økning i den norske bistanden til Kosovo i forhold til 2007 og gjør Norge til en viktig bilateral donor i landet.

Økonomisk utvikling er Kosovos største utfordring fremover. Kosovo har en svært ung befolkning og sliter med høy arbeidsledighet, særlig blant ungdommen. - Norge ønsker gjennom sitt fokus på utdanning og næringslivsutvikling å bidra til en bærekraftig økonomisk utvikling i landet, noe som også er en forutsetning for fred og stabilitet i regionen. Det er også viktig at minoritetene, og særlig den serbiske befolkningen, føler at de har en fremtid i Kosovo, understreker Walaas.

Dokumenter om konferansen finnes på: http://www.seerecon.org/kdc