Historisk arkiv

Statssekretær Stenhammer til Verdensbankens årsmøte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Statssekretær Anne Stenhammer reiser til Singapore 15.-19. september for å delta årsmøtet i Verdensbanken og møtet i Utviklingskomiteen. Mange frivillige organisasjoner er nektet innreise til møtet, og Norge jobber for at dette forbudet skal oppheves. (15.09.06)

Pressemelding

Nr.: 113/06
Dato: 15.09.06

Statssekretær Stenhammer til Verdensbankens årsmøte

Statssekretær Anne Stenhammer fra Utenriksdepartementet reiser til Singapore 15.-19. september for å delta årsmøtet i Verdensbanken og møtet i Utviklingskomiteen. Mange frivillige organisasjoner er nektet innreise til møtet i Singapore, og Norge jobber for at dette forbudet skal oppheves.

- Vi tar dette svært alvorlig, og har sendt inn en klage på at frivillige organisasjoners representanter nektes innreise, sier Stenhammer. – Disse organisasjonene har en viktig rolle på Verdensbankens årsmøte, både som en alternativ stemme og som en vaktbikkje for å legge press på at Verdensbanken jobber til beste for verdens fattige befolkning.

Hovedtema for møtet i Utviklingskomiteen er Verdensbankens nye strategi for anti-korrupsjon. Men i tillegg vil statssekretær Stenhammer ha en rekke møter med representanter fra Verdensbanken, samt fra andre lands delegasjoner og med representanter fra det sivile samfunn. I disse møtene vil hun understreke behovet for økt satsning på likestilling mellom kjønn, barn og ungdom og miljø, i tillegg til å understreke at Verdensbanken ikke skal presse land til privatisering og liberalisering som betingelser for lån.

- Vi jobber aktivt mot at Verdensbanken skal sette privatisering og liberalisering som en forutsetning for å få lån, sier Stenhammer. Likestilling er et økt satsningsområde for regjeringen og vil være et hovedfokus for Stenhammer: - Vi har også økt vår støtte til likestilling gjennom Verdensbanken og vi ser at våre initiativ blir hørt. Det ser nå ut til at likestilling blir et tema i slutterklæringen til Utviklingskomiteen og det på oppfordring fra Norge, sier Stenhammer

Det er den finske finansministeren som vil representere Norge i møtet i Utviklingskomiteen og som vil holde årsmøtetalen på vegne av den nordisk-baltiske kretsen.

Pressekontakt for statssekretær Stenhammer: Informasjonssjef Roy Freddy Andersen 90 61 05 30