Historisk arkiv

Styret i Norfund stiller sine plasser til disposisjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utviklingsminister Erik Solheim ble torsdag informert av Einar Steensnæs om at styret i Norfund stiller sine plasser til disposisjon. Solheim har akseptert avgjørelsen og vil umiddelbart gå i gang med å finne ny styreleder og nytt styre. (08.12.06)

Pressemelding

Nr.: 160/06
Dato: 08.12.06

Styret i Norfund stiller sine plasser til disposisjon

Utviklingsminister Erik Solheim ble i går informert av Einar Steensnæs om at styret i Norfund stiller sine plasser til disposisjon. Solheim har akseptert avgjørelsen og vil umiddelbart gå i gang med å finne ny styreleder og nytt styre.

– Jeg tror dette er en riktig beslutning sett i lys av situasjonen Norfund. Selskapet har vært preget av mye uro. Styret har tatt mange grep for å bringe Norfund ut av disse vanskelighetene, men tiden var nå moden for et nytt styre som lettere kan bringe ro i selskapet, sier Solheim.

– Jeg ønsker å takke styret og Einar Steensnæs spesielt for stor innsats i en vanskelig periode i Norfund. Jeg appellerer til alle i og rundt Norfund om nå å bidra til å legge vanskelighetene bak seg og løse de problemene som måtte gjenstå, sier Solheim.

– Jeg vil nå straks sette i gang arbeidet med finne ny styreleder og nytt styre. Det er svært viktig å ta nødvendige grep i organisasjonen, slik at Norfund igjen kan bli en offensiv kraft for næringsutvikling i utviklingsland, sier Solheim.

Utviklingsministeren møter Steensnæs i dag, fredag kl. 11.30. De vil i etterkant av møtet være tilgjengelig for media, ca klokken 12.15, i Utenriksdepartementet.

Pressekontakt:

Informasjonsrådgiver Odd Naustdal, mobil 91149490