Historisk arkiv

Utenriksministeren støtter FN-resolusjonen om Libanon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Full støtte fra et samlet internasjonalt samfunn er avgjørende for å gjennomføre de krevende oppgavene om stans i kamphandlingene som resolusjonen legger opp til, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. (14.08.06)

Pressemelding

Nr.: 104/06
Dato: 12.08.06

Utenriksministeren støtter FN-resolusjonen om Libanon

- Jeg hilser velkommen og gir full støtte til Sikkerhetsrådets resolusjon 1701om stans i kamphandlingene i Libanon. Full støtte fra et samlet internasjonalt samfunn er avgjørende for å gjennomføre de krevende oppgaver som denne resolusjonen legger opp til. Nå ligger ansvaret hos partene. Deres vilje til å følge opp resolusjonen vil avgjøre om dette vil lykkes, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Sikkerhetsrådets vedtak innebærer at Hizbollahs angrep mot Israel må opphøre umiddelbart, og at Israel må stanse sine militære operasjoner i Libanon.

- Det er gledelig at både Israel og Libanon har sagt at de vil slutte opp om resolusjonen. Jeg vil oppfordre om at ingen av partene foretar seg noe nå som kan undergrave Sikkerhetsrådets vedtak. Hizbollah, som bærer et tungt ansvar for denne situasjonen, må følge opp vedtaket og legge ned våpnene. Avvæpningen av organisasjonen må snarest gjennomføres i samsvar med Sikkerhetsrådets vedtak. Samtidig bør det skje en rask israelsk tilbaketrekning fra libanesisk territorium, sier utenriksminister Støre.

- Jeg legger også stor vekt på Sikkerhetsrådets beslutning om en betydelig styrking av Unifil-styrken i Sør-Libanon og å utplassere libanesiske styrker i Sør-Libanon. Dette bidrar til å understreke Libanons territorielle suverenitet som vil være viktig for en varig fredsløsning. På norsk side vil vi vurdere hvordan vi best kan bistå i dette viktige oppdraget.