Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Fredsmeglersamlingen Oslo Forum 26.-29. juni

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Kofi Annan og Martti Ahtisaari er blant talerne på fredsmeglersamlingen Oslo Forum som arrangeres på Losby Gods utenfor Oslo 26. til 29. juni.

Kofi Annan og Martti Ahtisaari er blant talerne på fredsmeglersamlingen Oslo Forum som arrangeres på Losby Gods utenfor Oslo 26. til 29. juni. Luis Moreno Ocampo, sjefsanklager ved den internasjonal straffedomstolen og general John de Chastelain, som ledet avvæpningen i Nord-Irland, kommer også til å delta.

Samlingen åpnes av utviklingsminister Erik Solheim. Også utenriksminister Jonas Gahr Støre og statssekretær Raymond Johansen vil delta på deler av arrangementet. Egen priv til red følger.

Oslo Forum har funnet sted årlig siden 2002, og bringer sammen fredsmeglere og nøkkelpersonell fra fredsprosesser verden over, som Midtøsten, Sri Lanka, Afghanistan og Somalia. Målsettingen er å dele praktiske erfaringer fra megling mellom stridende parter for å forbedre verdenssamfunnets evne til å håndtere væpnet konflikt. Samlingen er en viktig del av det norske arbeidet for å systematisere og profesjonalisere det internasjonale arbeidet med fredsprosesser. Det norske utenriksdepartementet arrangerer samlingen i samarbeid med den Genevé-baserte organisasjonen Centre for Humanitarian Dialogue.

Det vil bli anledning for pressen å være tilstede under åpningstalen til Kofi Annan kl. 17.30 tirsdag 26.06. Det vil være fotomulighet ved starten av talen, men det er foto og opptaksforbud under talen. Etter åpningen vil enkelte av deltakerne være tilgjengelig for intervju og kommentarer. Foreløpig deltakerliste er vedlagt.

Påmelding og eventuelle intervjuforespørsler innen mandag 25.06 kl 14.00 til Kommunikasjonsrådgiver Kristin Enstad, tel 482 688 35.

Pressekontakt: For arrangementet generelt, utenriksminister Jonas Gahr Støres og statssekretær Johansens deltakelse: Kristin Enstad, mobil 482 688 35.
For utviklingsminister Erik Solheims deltakelse: Mette Andersen: 480 62 113

 

Til toppen