Historisk arkiv

Olav Kjørven utnevnt til toppstilling i FN

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Nordmannen Olav Kjørven er utnevnt til ny assisterende generalsekretær og direktør i FNs utviklingsfond, UNDP. Utviklingsminister Erik Solheim gratulerer.

– Jeg ble veldig glad da UNDP-leder Kemal Dervis ringte meg før jul og fortalte at han planla å gi Olav Kjørven denne jobben. Det er viktig for Norge å ha nordmenn sentralt plassert i FN-systemet. Med denne utnevnelsen får vi det, sier Solheim. 

Kjørven skal lede UNDPs avdeling for utviklingspolitikk, som blant annet er ansvarlig for utgivelsen av den årlige Human Development Report. 

Olav Kjørven var statssekretær under utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson. I 2005 ble han leder for UNDPs miljø- og energiavdeling. Han har tidligere arbeidet for Verdensbanken, i Econ og som politisk rådgiver i Utenriksdepartementet. 

– Ved siden av Geir O. Pedersen blir Kjørven nå blant de høyest plasserte nordmenn i FN. Det er betryggende at han har gjort en så god jobb i UNDP at han ble valgt til denne viktige stillingen. Jeg gratulerer Kjørven, sier utviklingsministeren. 

Olav Kjørven tiltrådte stillingen mandag 12. februar.