Historisk arkiv

Regjeringen gjør det enklere å investere i fattige land

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Som et ledd i dette åpnet utviklingsminister Erik Solheim Veiledningskontoret for investering i sør som skal gi en oversikt over hvilke støtteordninger som finnes og hvordan disse kan kombineres.

Pressemelding

Nr.: 011/07
Dato: 05.02.07

Regjeringen gjør det enklere å investere i fattige land

I dag åpnet utviklingsminister Erik Solheim Veiledningskontoret for investering i sør. Kontoret kommer som et direkte resultat av et ønske fra norsk næringsliv om en enklere og mer effektiv bruk av alle de ulike støtteordningene som finnes for norske bedrifter som vil etablere seg i fattige land.


Noen av tilhørerne under åpningen av Veiledningskontoretfor investering i sør. Foto: UD, Pierre de Brisis.

- Vi må ganske enkelt gjøre det enklere for små og mellomstore bedrifter å investere i utviklingsland. Vi har mange statlige støtteordningene som skal fremme lønnsom næringsvirksomhet og bærekraftig vekst i fattige land. Dette kontoret skal kunne gi en oversikt over alle disse ordningene og hvordan de kan kombineres, sa utviklingsminister Erik Solheim under åpningen.

Norfund (Norwegian Investment Fund for Developing Countries) og Norad (Direktoratet for utviklingssamarbeid) har i fellesskap opprettet kontoret og legger opp til tett kontakt med norsk næringsliv.

- Evne til fleksibilitet og kreativitet vil være avgjørende for at Veiledningskontoret i sør skal lykkes. Vi skal ikke ta lett på kravene til forvaltning og regler, men vi må sørge for å legge til rette for bedrifter som vil være med og utvikle markedet i sør, understreket utviklingsministeren.

I tillegg til å informere om hvilke støtteordninger som er tilgjengelig skal Veiledningskontoret også være samtalepartner for gründere som har ideer de vil ha testet ut.