Historisk arkiv

Utenriksministeren hilser velkommen palestinsk samlingsregjering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge hilser velkommen enigheten om å danne en palestinsk samlingsregjering. Dette er et viktig skritt for å få stans i den interne palestinske volden og for å skape stabilitet i Det palestinske området, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. (09.02.07)

Pressemelding

Nr.: 014/07
Dato: 08.02.07

Utenriksministeren hilser velkommen palestinsk samlingsregjering

- Norge hilser velkommen enigheten om å danne en palestinsk samlingsregjering. Dette er et viktig skritt for å få stans i den interne palestinske volden og for å skape stabilitet i Det palestinske området, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Saudi-Arabia har sammen med Egypt, Jordan, Syria og Den arabiske liga spilt en avgjørende rolle for å få dette til, sier utenriksministeren.

- Det er gledelig at president Abbas bestrebelser, som vi hele tiden har støttet, nå har resultert i en felles palestinsk regjeringsplattform. Dette vil kunne åpne for at Norge gjenopptar fulle og normale forbindelser med den palestinske selvstyremyndigheten når en ny samlingsregjering kommer på plass. Jeg er i kontakt med mine kolleger i andre land for å søke støtte til de resultater president Abbas har oppnådd, sier utenriksminister Støre.