Historisk arkiv

Norge øker budsjettstøtten til Burundi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge øker budsjettstøtten til Burundi med 40 millioner. Den totale støtten i 2008 blir dermed 100 millioner kroner.

Norge øker budsjettstøtten til Burundi med 40 millioner. Den totale støtten i 2008 blir dermed 100 millioner kroner.

Regjeringen i Burundi og representanter for den siste væpnede gruppen Palipehutu-FNL har de siste ukene tatt fredsprosessen i landet viktige steg videre. Økningen i den norske støtten skal bidra til at Burundi kan ivareta sine økonomiske forpliktelser i en svært vanskelig og avgjørende periode.  

- Det politiske gjennombruddet i forhandlingene er svært gledelig. Norge ønsker å støtte opp om denne viktige prosessen. Det vi nå gjør er å gi et signal til partene om at det internasjonale samfunnet er klar til å bistå Burundi ytterligere. Vi belønner riktige politiske beslutninger. Uten ekstra penger fra det internasjonale samfunnet vil myndighetene i Burundi stå uten noe økonomisk sikkerhetsnett for de mange fattige i landet, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.  

Etter mange år med interne konflikter befinner Burundi seg fortsatt i en vanskelig økonomisk situasjon. 

Norge har økt sitt utviklingssamarbeid med Burundi de senere  årene for å støtte opp om fredsprosessen i landet. Norge har blant annet etablert en ambassadeseksjon i hovedstaden Bujumbura og økt den norske bistanden. Norge har siden 2006 også ledet arbeidet til FNs Fredsbyggingskommisjon på Burundi. Miljø- og utviklingsministeren deltok på en stor internasjonal giverkonferanse i Burundi i mai 2007 sammen med blant annet Nederlands utviklingsminister Bert Koenders.

Pressekontakt: Informasjonsssjef Trond Viken, mobil 992 18 303