Historisk arkiv

Norge gir 100 millioner kr til innsats for anstendige arbeidsvilkår

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim undertegnet fredag en avtale med ILOs generaldirektør Juan Somavia om 100 millioner kroner i støtte over to år til den internasjonale arbeidsorganisasjonens arbeid for anstendige arbeidsvilkår.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim undertegner i dag en avtale med ILOs generaldirektør Juan Somavia om 100 millioner kroner i støtte over to år til den internasjonale arbeidsorganisasjonens arbeid for anstendige arbeidsvilkår.  

Avtalen undertegnes i anledning konferansen ”Decent Work – A Key to Social Justice for a Fair Globalisation” i Oslo, hvor økt sysselsetting og bedre beskyttelse av arbeidstakernes rettigheter i en global økonomi står på dagsordenen.  

– Alle mennesker ønsker seg en anstendig jobb, hvor deres rettigheter respekteres og de kan skaffe seg inntekt til å forsørge seg og sin familie. Dette er ikke bare viktig for den enkelte, det er god utviklingspolitikk, sier miljø- og utviklingsminister Solheim.  

Norge øker nå støtten til Den internasjonale arbeidsorganisasjonen ILO for å løfte kampen for et inkluderende arbeidsliv til den globale arenaen. Støtten gis i perioden 2008-2009. 

– ILO er viktig både som politisk arena og alliert aktør i kampen for en mer rettferdig globalisering, sier Solheim. 

Halvparten av Norges støtte til ILO skal gå til å fremme likestilling og kvinners rettigheter på arbeidsplassen, herunder kampen mot tvangsarbeid og menneskehandel.  

– Kvinners rettigheter og deltakelse i arbeidslivet har høy prioritet i norsk utviklingspolitikk. Støtten til ILO vil også gå til å blant annet fremme organisasjonsfrihet og kollektiv fohandlingsrett, og til å etablere arbeidstilsyn i utviklingsland, sier Solheim.  

Pressekontakt: Informasjonssjef Trond Viken (UD), mobil 992 18 303