Historisk arkiv

Regjeringen løfter kampen for et inkluderende arbeidsliv til den globale arena

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- En rettferdig fordelingspolitikk, full sysselsetting og arbeidstakeres rettigheter er goder som utfordres av økt globalisering. Skal vi lykkes i å la andre ta del i disse godene – som vi selv anser som en selvfølge – må også Norge ta del i kampen for å løfte et kampen mot sosial dumping til den globale arena, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Den internasjonale arbeidsorganisasjonen ILO har gjort en stor innsats for å sette disse spørsmålene på dagsorden. ILO er viktig både som politisk arena og alliert aktør. Men også andre institusjoner som WTO er avgjørende. Det er derfor gledelig at konferansen i dag samler et bredt spekter av organisasjoner og næringslivsaktører, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Fredag 5. september arrangerer den norske regjering, Landsorganisasjonen i Norge og Næringslivets hovedorganisasjon, i samarbeid med The Financial Times konferansen ”Decent Work, A Key to Social Justice for a Fair Globalisation” på hotell Bristol i Oslo.

  • Taler og innlegg fra konferansen blir sendt direkte på nett-tv

Med denne konferansen går Norge foran i kampen om et anstendig arbeidsliv globalt. Konferansen er en direkte oppfølging av regjeringens Soria Moria-erklæring, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen.

Andre talere på konferansen er blant andre Juan Somavia, generaldirektør i Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO); Pascal Lamy, generaldirektør i Verdens handelsorganisasjon (WTO); Roar Flåthen, LO-leder og Finn Bergesen jr, administrerende direktør i NHO.