Historisk arkiv

Konferanse om anstendige arbeidsvilkår

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Fredag 5. september arrangerer regjeringen, NHO og LO i samarbeid med Financial Times konferansen "Decent Work – A Key to Social Justice for a Fair Globalisation" på Hotel Bristol i Oslo.

Fredag 5. september arrangerer regjeringen, NHO og LO i samarbeid med Financial Times konferansen "Decent Work – A Key to Social Justice for a Fair Globalisation" på Hotel Bristol i Oslo. 

«Decent Work»-konferansen skal drøfte kompleksiteten rundt et globalisert arbeidsmarked og bidra til den internasjonale debatten om hvordan vi kan sikre bedre økonomisk styring og fremme full sysselsetting og anstendige arbeidsvilkår i alle deler av verden. 

Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) har vært en pådriver for å håndtere den sosiale dimensjon ved globaliseringen, ikke minst gjennom å utvikle sin «Decent Work Agenda», som dekker full sysselsetting, arbeidstakernes rettigheter, sosial dialog og sosialt vern. Den norske regjeringen støtter ILOs «Decent Work Agenda», og tiltak for å fremme bedre helhet og samsvar i den globale økonomiske styringen.