Historisk arkiv

Norsk glede over avtalen i Kenya

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Jeg ser med glede på at partene i Kenya endelig har kommet frem til en avtale og at de har blitt enige om en maktfordeling og en storkoalisjon, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Jeg ser med glede på at partene i Kenya endelig har kommet frem til en avtale og at de har blitt enige om en maktfordeling og en storkoalisjon, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. Situasjonen var svært kritisk, og enigheten var helt nødvendig for å forhindre en oppblussing av volden og videre humanitære lidelser for det kenyanske folket. Et stabilt Kenya er helt nødvendig for regionen

- Norge vil rette en stor takk til tidligere generalsekretær Kofi Annan og hans team. Uten deres utrettelige vilje, utholdenhet og målrettethet hadde en løsning vært mindre sannsynlig. Det er et godt stykke arbeid som her er gjort, uttaler Støre.

- En viktig milepæl i arbeidet for å sikre stabilitet og langvarig fred er nå passert, men et stort arbeid gjenstår. Partene må finne en løsning på de underliggende årsakene til krisen, som jordfordelingsspørsmål og ressurs- og maktfordeling i samfunnet som helhet. Det er nå viktig at partene kommer i gang med dette arbeidet, og begynner å stake ut veien for fremtidig reform, sier utenriksministeren.

- Norge vil sammen med resten av det internasjonale samfunnet i tiden fremover støtte opp om en konstruktiv utvikling og bidra med både politisk og finansiell støtte for å sikre et stabilt, demokratisk og rettferdig Kenya, sier utenriksminister Støre.