Historisk arkiv

Oslo Policy Forum 2008: ”Changing the way we develop: Dealing with disasters and climate change”

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utenriksminister Støre er vert for konferansen som inngår i oppfølgingen av Bali Action Plan og forberedelsene til klimatoppmøtet i København 2009. Konferansen arrangeres i samarbeid med FNs utviklingsprogram (UNDP) og ProVention Consortium og finner sted på Soria Moria Konferansehotell 28.-29.2.

Utenriksminister Støre er vert for konferansen som inngår i oppfølgingen av Bali Action Plan og forberedelsene til klimatoppmøtet i København 2009. Konferansen arrangeres i samarbeid med FNs utviklingsprogram (UNDP) og ProVention  Consortium og finner sted på Soria Moria Konferansehotell 28.-29.2.

Fokus vil være på de politiske og økonomiske utfordringene klimatilpasning betyr og behovet for mer proaktiv innsats på området. Konferansen vil munne ut i praktiske anbefalinger til hvordan klimatilpasning og forebygging av humanitære katastrofer kan integreres i utviklingssamarbeidet.

Ghana, Malawi,Vietnam og Norge vil være representert på politisk nivå. Bl.a. Bangladesh, Canada, Kina, Danmark, Finland, Frankrike, India, Italia, Indonesia, Luxembourg, Norge, Sverige, Sveits og Storbritannia vil være representert på embetsnivå. Generalsekretærene for Verdens meteorologiske organisasjon (WMO), direktørene for UNDPs arbeid med policy utvikling og kriseforebygging og FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) vil delta, sammen med prof. Jeffrey Sachs (Colombia University) og andre.

Hele konferansen er åpen for media. For mer informasjon om program og deltakere se www.oslopolicyforum.no

Pressekontakt Cathrine Andersen:  911 36 410