Historisk arkiv

Konferanse om klimatilpasning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har tatt initiativet til "The Oslo Policy Forum on Changing the Way We Develop: Dealing with Disasters and Climate Change". Støre åpner konferansen som arrangeres på Soria Moria i Oslo 28.-29. februar 2008.

Konferansen samler deltakere fra land i sør og en rekke internasjonale organisasjoner. Professor Jeffrey Sachs, leder av Earth Institute ved Columbia University og spesialrådgiver for FNs generalsekretær Ban Ki-Moon, holder hovedtalen 29. februar.

Klimaendringer, godt styresett, urbanisering og fattigdomsbekjempelse vil være sentrale temaer. Konferansen springer ut av arbeidet med Stortingsmelding nr. 9 (2007-2008) Norsk politikk for forebygging av humanitære katastrofer.

Konferansen er en oppfølging av klimakonferansen på Bali og vil fokusere på klimatilpasning og praktiske tiltak for å forebygge humanitære katastrofer i sårbare stater. Målsetningen er å utveksle erfaringer med konkrete tiltak for forebygging av humanitære katastrofer, i lys av klimaendringene i sårbare land.

Pressekontakt: Cathrine Andersen, UD, mobil: 911 36 410
Kontaktperson for konferansen: Sigvald Tomin Hauge, UD, mobil: 902 175 19

 

Lenker til mer informasjon:

 

Oslo Policy Forum

Stortingsmelding nr 9 (2007-2008) Norsk politikk for forebygging av humanitære katastrofer

The Bali Road Map (pdf)

Mer om professor Jeffrey Sachs

 

Oslo Policy Forum 2008