Historisk arkiv

Norge bekymret over situasjonen i Iran

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Brutal behandling av demonstrantene i Iran de siste dagene har medført tap av flere menneskeliv. - Norge er bekymret over situasjonen i Iran, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

De siste dagene har en rekke opposisjonspolitikere og demonstranter blitt arrestert i Iran i forbindelse med markeringen av den sjiamuslimske høytiden Ashura. Brutal behandling av demonstrantene har medført tap av flere menneskeliv. - Norge er bekymret over situasjonen i Iran, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Norge fordømmer maktbruken mot demonstrantene, og er bekymret over meldingene om arrestasjoner av medlemmer av opposisjonen, menneskerettighetsforkjempere og journalister, sier utenriksminister Støre.

Iran har forpliktet seg til å respektere forsamlings- og ytringsfriheten. Det er også svært beklagelig at utenlandske journalister ikke får dekke demonstrasjonene.

- Iranske myndigheter oppfordres til umiddelbart å stanse maktbruk og politiske arrestasjoner. Alle som er urettmessig fengslet må løslates, sier utenriksministeren.