Historisk arkiv

Norge øker støtten etter jordskjelvet i Haiti

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Den norske støtten til jordskjelvofrene i Haiti øker til 100 millioner kroner.

- Det er ufattelig trist å se den svært vanskelige situasjonen i Haiti. Selv om hjelpen strømmer til landet vil behovene forsatt være store i ukene og månedene framover, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

FN har vurdert de umiddelbare behovene og ber verdenssamfunnet om 560 millioner dollar. Se FNs appell om nødhjelp til Haiti her.

- FN har gitt klar beskjed om at Haiti trenger vår hjelp. Derfor øker vi den norske støtten til hjelpearbeidet til 100 millioner kroner, sier Solheim.

Det er viktig å bidra til FNs rolle som koordinator i Haiti og den jobben FN gjør for å redde liv og hjelpe de overlevende. Norge legger spesielt vekt på å støtte kvinner og barn.

- Haiti vil trenge støtte til gjenoppbygging i lang tid framover. Vi må også huske at dette jordskjelvet er den verste katastrofen noensinne for FN, sier Solheim.

Erfaringene fra jordskjelvet i Pakistan og tsunamien viste at det er viktig å holde fokus og være solidariske også etter at tv-kameraene har forlatt områdene. 

- Jeg vil derfor se hvordan vi kan bidra til å støtte Haiti også etter at den akutte nødhjelpsfasen er over, sier Solheim.

Norge har allerede gitt 40 millioner kroner til det umiddelbare hjelpearbeidet. Den økte støtten skal blant annet gå til Verdens matvareprogram (WFP), FNs barnefond (Unicef) og Leger uten grenser. I tillegg kommer økt støtte til hjelpearbeidet gjennom FNs nødhjelpsfond, der hver femte krone er norsk.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Ragnhild H. Simenstad, mob: 917 17 459.