Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Norge inngår avtale med FNs høykommissær for menneskerettigheter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Denne avtalen er et uttrykk for Norges sterke vektlegging av menneskerettigheter i utenrikspolitikken, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Denne avtalen er et uttrykk for Norges sterke vektlegging av menneskerettigheter i utenrikspolitikken, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Utenriksministeren og FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR), Navanethem Pillay, undertegnet i dag en avtale om treårig norsk støtte på til sammen 180 millioner kroner. Tre millioner kroner er øremerket Høykommissærens arbeid for å bedre menneskerettighetssituasjonen i Nord-Afrika. Dette er første gangen Norge inngår en flerårig avtale med OHCHR.

- FNs Høykommissær er avgjørende i arbeidet med å styrke det internasjonale systemet for å sikre menneskerettighetene og en viktig partner for Norge, sier utenriksministeren.

Støre og Høykommissæren diskuterte særlig situasjonen i Nord-Afrika og Midtøsten-regionen. De to var enige om at de siste månedenes hendelser representerer en historisk mulighet til å støtte demokratiske bevegelser og skape en utvikling som hviler på respekt for menneskerettighetene. Høykommissæren har en viktig rolle å spille i de pågående reformprosessene i regionen.

Norge har over flere år vært blant de største bidragsyterne til FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR).

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Mariam Naqvi 980 08 233

 
Til toppen