Historisk arkiv

Støre og Bildt tar malmtoget fra Narvik til Kiruna

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre vil sammen med Sveriges utenriksminister Carl Bildt ta malmtoget fra Narvik til Kiruna 11. oktober.

Utenriksminister Støre deltar 10. oktober på et møte om Narviks rolle i den videre utviklingen av mineralnæringen i nord. Møtet holdes på LKABs representasjonsbolig Bromsgård i Narvik sentrum. Åpent for presse fra kl 20.00 til kl 20.30.

Tirsdag 11. oktober kl 10.00 reiser Støre og Bildt med LKABs transporttog for malm fra Narvik til Kiruna. Interesserte journalister kan følge togreisen med buss. Det vil bli stopp underveis i Stenbacken med anledning for intervjuer.

De to ministrene skal delta på ministermøtet i Barentsrådet i Kiruna 11. og 12. oktober hvor utviklingen av mineralnæringen i Barentsregionen er et viktig tema. Her deltar Russlands utenriksminister Lavrov, Finlands utenriksminister Tumioja, statssekretær Zilmer-Johns fra Danmark, statssekretær Gunnarsson fra Island og EU-ambassadør Janos Herman. I tillgg deltar representanter fra Troms og Norrbotten fylker og representanter for urfolk.

Under møtet vil det svenske formannskapet redegjøre for arbeidet som er gjort de to siste årene og gi formannskapsrollen videre til Norge. Norge vil presentere prioriteringer for den neste formannskapsperioden.

11. oktober skal ministrene besøke rakettutskytningsfeltet Esrange.

12. oktober gjennomføres ministermøtet i LKABs gruve.

Pressekonferanse kl 11.30. Påmelding til pressekonferanse sendes ulrika.westerberg@lkab.com

For mer informasjon om Barentsrådet og ministermøtet se rådets nettsider.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad, mobil 995 22 026