Historisk arkiv

Norge gratulerer Bahrain senter for menneskerettigheter (BCHR) med Raftoprisen 2013

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Prisen er en anerkjennelse av senterets modige og verdifulle innsats for å fremme respekt for grunnleggende menneskerettigheter i Bahrain. Senteret har gjennom flere år gjort et viktig arbeid for å dokumentere overgrep mot diskriminering, ytringsfrihet og forsamlingsfrihet, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

- Prisen er en anerkjennelse av senterets modige og verdifulle innsats for å fremme respekt for grunnleggende menneskerettigheter i Bahrain. For Norge er uavhengige stemmer og institusjoner svært viktige for å fremme ytringsfriheten, og Senteret har gjennom flere år gjort et viktig arbeid for å dokumentere overgrep mot diskriminering, ytringsfrihet og forsamlingsfrihet, sier utenriksminister Espen Barth Eide. 

Det ble i dag kunngjort at Bahrain senter for menneskerettigheter er tildelt Raftoprisen 2013. Senteret ble etablert i 2002. I sin begrunnelse for prisen legger styret i Rafto-stiftelsen vekt på senterets mangeårige arbeid i Bahrain for å sette søkelys på menneskerettighetsbrudd i et område av verden hvor dette ofte får liten oppmerksomhet fra vestlige land. 

- Ved å gi prisen til Bahrain senter for menneskerettigheter gis det støtte og anerkjennelse til den viktige men krevende innsatsen som gjøres av menneskerettighetsforsvarere også i Gulfområdet. Norge følger situasjonen i Bahrain nøye og er bekymret for utviklingen. Vi er derfor tilfreds med at en institusjon fra Bahrain tildeles årets Rafto-pris. Vi håper prisen bidrar til å spre anerkjennelsen av og respekten for at menneskerettighetene omfatter alle – også sårbare grupper som kvinner, barn og fremmedarbeidere, sier utenriksminister Espen Barth Eide.