Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Særavtale om tjenestegjøring i internasjonale operasjoner

Forsvarsdepartementet og arbeidstakerorganisasjonene er enige om en revidert særavtale for tjenestegjøring i internasjonale operasjoner.

Partene har lagt særlig vekt på å styrke de økonomiske betingelsene under tjenesteperioden i internasjonale operasjoner. Partene har vært enige om å blant annet øke misjonstillegget og familietillegget i tjenesteperioden. Misjonstillegget utbetales til alle som gjør tjeneste i internasjonale operasjoner. Avtalen er videre oppdatert i henhold til nytt regelverk, og er noe forenklet.

Forsvarsdepartementet er opptatt av at internasjonale operasjoner planlegges slik at tjenesten medfører minst mulig belastning på personellet. Partene er enige om å øke kompensasjonen for hyppige beordringer til internasjonale operasjoner og kompensasjonen hvis varslet om beordring til internasjonale operasjoner gis senere enn fire uker før fremmøte i Norge.

Avtalen har virkning fra 1. januar 2018 og gjelder til 31. desember 2019. Avtalen er viktig for å rekruttere og for å ivareta personellet til internasjonale operasjoner.

Her kan du lese avtalen: 

Her er vedleggene: