Historisk arkiv

Vedlegg XV Statsstøtte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Støre

Vedlegg XV Statsstøtte

Forslag til endring av kommisjonsforordning (EF) nr. 69/2001 av 12. januar 2001 om anvendelse av EF-traktatens artikkel 87 og 88 på bagatellmessig støtte

Sammendrag av innhold

Forslaget innebærer at slik støtte nå også kan tildeles til transportsektoren med visse forbehold. Ny rettspraksis fra EF-domstolen åpner for eksempel for at bedrifter i andre sektorer som utfører intern-transport, kan motta bagatellmessig støtte til slike formål. Etter dagens regler kan ikke ordinære transportselskaper motta slik støtte, i egenskap av å tilhøre transportsektoren. De nye reglene sidestiller transportsektoren med andre sektorer. Det foreslås likevel forbud mot bagatellmessig støtte til innkjøp av transportkjøretøy

Kommisjonen foreslår også et eksplisitt forbud mot bagatellmessig støtte til kullsektoren fordi dette er en sektor i strukturell nedgang.

Merknader

Forordning (EF) nr. 69/2001 er inkorporert i norsk rett i forskrift. Det mest hensiktsmessige er å inkorporere endringen i forordningen i den samme forskriften.

Sakkyndige instansers merknader

Forslaget har vært behandlet i Spesialutvalget for statsstøtte, der Fiskeri- og kystdepartementet, Finansdepartementet, Kommunal- og regionaldepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Nærings- og handelsdepartementet, Olje- og energidepartementet, Utdannings- og forskningsdepartementet, Miljøverndepartementet, Samferdselsdepartementet og Utenriksdepartementet er representert. Spesialutvalget fant forslaget til rettsakten relevant og akseptabel.

Status

Forslaget er til behandling i Kommisjonen.