Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Nordisk-baltisk dialog om viktige energispørsmål i Brussel

EU-landenes prosess for å nå energi- og klimamål, samt utvikling av energisektoren etter 2030 var blant temaene da statssekretær Liv Lønnum ledet et frokostmøte mellom de nordiske og baltiske landene i Brussel  tirsdag 24. september.

Statssekretær Liv Lønnum ledet nordisk-baltisk energimøte i Brussel på tirsdag. 

Statssekretær Liv Lønnum møtte representanter fra de nordiske og baltiske landene i forkant av EUs energirådsmøte i Brussel på tirsdag. Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Estland, Litauen og Latvia var representert under møtet i Norges Hus.

- Vi er glade for det gode samarbeidet mellom de nordisk-baltiske landene om viktige energispørsmål og tiltak for å redusere klimagassutslipp, sier statssekretær Lønnum.

Landene formidlet synspunkter på sakene som skulle diskuteres under energirådsmøtet senere på dagen. Hovedtemaene var utvikling av energisektoren etter 2030 og EU-landenes planer for å nå energi- og klimamål. På bakgrunn av anbefalinger fra Europakommisjonen, jobber EU-landene med å oppdatere sine tiårige nasjonale energi- og klimaplaner. De skal være ferdigstilt og presenteres innen utgangen av året.

- I dag snakket vi om prosessen som EU har for å nå målene for fornybar energi og effektiv bruk av energi. Vi utvekslet også synspunkter på energirelaterte aspekter i en langsiktig strategi for reduksjon av klimagassutslipp, sier Lønnum.

Under frokostmøtet trakk Lønnum frem arbeidet med CO2-håndtering. Norge ba om støtte til et forslag om endring i Londonprotokollen som vil gjøre det lovlig å transportere CO2 på tvers av landegrenser for å lagre den offshore.

Til toppen