Statssekretæren besøkte forsvarsindustri i Sverige

Statssekretær Eirik Øwre Thorshaug besøkte tirsdag forrige uke BAE Systems i Örnsköldsvik i Sverige, som er i ferd med å levere nye kampvogner til Hæren. – Det er gledelig å registrere at BAE Systems bekrefter at prosjektet er i rute. Dette er et svært viktig prosjekt for Hæren, sier Thorshaug.

Statssekretær Eirik Øwre Thorshaug besøkte tirsdag forrige  uke BAE Systems i Örnsköldsvik i Sverige, som er i ferd med å levere nye kampvogner til Hæren. – Det er gledelig å registrere at BAE Systems bekrefter at prosjektet er i rute. Dette er et svært viktig prosjekt for Hæren, sier Thorshaug.

BAE Systems undertegnet i juni 2012 kontrakt for levering av kampvogner til Hæren. Kjøretøyene er et viktig element i den pågående moderniseringen av Hæren.

Statssekretær Thorshaug prøvekjører CV90 i Örnsköldsvik, 19.02.13
Statssekretær Thorshaug prøvekjører CV90 i Örnsköldsvik, 19.02.13 (BAE Systems)

- Disse kjøretøyene vil i fremtiden utgjøre en hovedkapasitet for Hæren, og det er viktig at prosjektet er i rute. Dette har leverandøren bekreftet i dag, sier Thorshaug.

Industrielt samarbeid var også et tema under samtalene med leverandøren.
– BAE Systems har involvert flere norske underleverandører i dette prosjektet. Dette viser at norsk industri er leverings- og konkurransedyktig. Det er vår målsetting at dette skal bidra til å skape grunnlaget for et langvarig industrielt samarbeid, og på den måten gi norsk industri nye muligheter også i andre markeder, sier Thorshaug.

Statssekretær Thorshaug prøvekjører CV90 i Örnsköldsvik, 19.02.13
Statssekretær Thorshaug prøvekjører CV90 i Örnsköldsvik, 19.02.13 (BAE Systems)

Etter besøket i Örnsköldsvik fikk statssekretæren onsdag en orientering om Saab-konsernets virksomhet ved deres hovedkontor i Bromma (Stockholm). Saab understreket bl.a. vilje til å utvikle videre den kompetanse som er bygget opp ved Saab Technologies Norway i Halden.

 

 

Til toppen