Historisk arkiv

Såkornfond lansert i Polen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Det polske såkornfondet ble lansert i Warszawa 15. desember. Ambassadør Knut Hauge la vekt på muligheten fondet gir for ytterligere å styrke samarbeidet med Polen.

Såkornfond lansert i Polen

Det polske såkornfondet ble lansert i Warszawa 15. desember. Ambassadør Knut Hauge la vekt på muligheten fondet gir for ytterligere å styrke samarbeidet med Polen.

ECORYS Polska er utpekt som forvalter av såkornfondet og var ansvarlig for lanseringen. Representanter fra media, frivillige organisasjoner, myndigheter, akademiske institusjoner og andre potensielle søkergrupper var til stede.

Ambassadør Knut Hauge la i sin innledning vekt på betydningen av såkornfondet for ytterligere å styrke de bilaterale forbindelsene med Polen. Kontakt og samarbeid bidrar til kunnskap om hverandre. Dette er en viktig forutsetning for forståelse og respekt.

De bilaterale forholdene mellom Norge og Polen er i stadig vekst på mange områder. Dette gjelder både på forretningsområdet, kontakt mellom offentlige myndigheter, kommuner, akademiske miljøer og frivillige organisasjoner. EØS-midlene er et virkemiddel for ytterligere å styrke dette.

I første utlysningsrunde av EØS-midler til enkeltprosjekter har i underkant av 15 prosent av anbefalte prosjekter norske partnere. Såkornfondet vil kunne bidra til at denne prosentandelen økes ytterligere. Ambassadør Hauge framhevet at gode ideer og interesse for samarbeid må være motivasjonen for søknaden – ikke det faktum at det finnes tilgjengelige midler. Hauge avsluttet med ønsket om at vi får se en rekke samarbeidsprosjekter innen et vidt spekter av fagområder – til gjensidig nytte og glede for begge land.

Administrerende direktør Radoslaw Piontek i ECORYS Polska presenterte såkornfondet og la vekt på at fondet er til for å stimulere gode ideer og konstruktive partnerskap. Prosedyrer og saksbehandling er forsøkt gjort så enkelt som mulig for å sikre rask og smidig behandling av søknader.

Alle søknader sendes inn elektronisk og behandles fortløpende. ECORYS Polska har laget en egen hjemmeside for fondet på polsk og engelsk. Her finnes blant annet søknadsskjema og veiledning for søkere.