Høringsbrev

Høring – Utkast til forskrift til lov om foretakspensjon


Stortinget vedtok desember 2008 endringer i folketrygdeloven, jf. Ot.prp. nr. 4 (2008-2009) om lov om endringer i folketrygdloven og i enkelte andre lover (arbeidsavklaringspenger, arbeidsevnevurderinger og aktivitetsplaner). Arbeidsavklaringspenger skal etter nevnte lovendring erstatte attførings-, rehabiliteringspenger og tidsbegrenset uførestønad.

Videre ble det vedtatt en endring i foretakspensjonsloven om at uførepensjon fra private tjenestepensjonsordninger (foretakspensjon og innskuddspensjon) kan utbetales 12 måneder etter at uførhet oppsto, selv om den uføre på dette tidspunkt mottar arbeidsavklaringspenger. Det er i lov om foretakspensjon også fastsatt en hjemmel til å fastsette nærmere regler i forskrift om at det skal gjøres fradrag i uførepensjon fra foretakspensjonsordningen ved utbetaling av arbeidsavklaringspenger.

Finansdepartementet har på denne bakgrunn utarbeidet høringsnotat, utkast til utfyllende bestemmelser om fradrag i uførepensjon ved utbetaling av arbeidsavklaringspenger.

Vi ber om merknader innen 16. november 2009.

Det bes om at høringsuttalelsene, i tillegg til eventuell papirversjon, sendes pr. e-post til postmottak@fin.dep.no. Høringsinstansene bes burdere om andre, tilknyttede virksomheter e.l. bør gjøres oppmerksomme på saken.

 

Med hilsen

Jan Bjørland e.f.
ekspedisjonssjef

                                                                            Per Øystein Eikrem
                                                                            avdelingsdirektør

Vedlegg