Historisk arkiv

Ekstra skjønnsmidler til Vik, Bremanger og Narvik

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Vik, Bremanger og Narvik får til sammen 28 millioner kroner i ekstraordinære skjønnsmidler

Vik, Bremanger og Narvik får til sammen 28 millioner kroner i ekstraordinære skjønnsmidler.

- Kommunene står fremdeles overfor store utfordringer, men har vist at de har tatt ansvar. Samtidig er det forskjeller mellom kommunene i hvor langt de har kommet med de tiltakene som må til for å gjenopprette den økonomiske balansen. Pengene er gitt med bakgrunn i de økonomiske utfordringene og hvordan de har håndtert en meget krevende situasjon, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Narvik vil motta 15 millioner kroner, Vik åtte millioner og Bremanger fem millioner kroner. Midlene skal benyttes til å dekke inn underskudd. For Vik og Bremanger kan imidlertid inntil en million kroner av beløpet også brukes til næringsutvikling.

- Vik og Bremanger er bekymret for manglende ressurser til næringsutvikling etter store kutt i budsjettene. Uten et lokalt engasjement for næringsutvikling, kan kommunene komme i en enda verre økonomisk situasjon enn de allerede er. Derfor åpner jeg for at de kan bruke inntil en million kroner hver til dette, sier Kleppa.

Kommunal- og regionaldepartementet har også godkjent at Narvik kommune kan dekke inn underskuddet sitt fra 2007 og 2008 over en periode på åtte år. Kommunene skal som hovedregel dekke inn underskudd i løpet av maksimalt fire år.

Av kommunene i den såkalte Terra-saken har Vik og Hattfjelldal tidligere mottatt 8 millioner kroner hver i ekstraordinære skjønnsmidler fra staten, mens Bremanger har blitt tildelt 15 millioner kroner. I tillegg har også disse kommunene fått dispensasjon til dekke inn underskuddet over en lengre periode.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00