En merkedag for digital offentlig sektor

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Over to millioner nordmenn får skatteoppgjøret digitalt, dette er en dobling fra i fjor og en merkedag på veien mot en digital forvaltning. Dette forenkler hverdagen både for innbyggerne, kommuner og statlige etater, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner..

- Over to millioner nordmenn får skatteoppgjøret digitalt, dette er en dobling fra i fjor og en merkedag på veien mot en digital forvaltning. Dette forenkler hverdagen både for innbyggerne, kommuner og statlige etater, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

 I år mottar 2,1 millioner skatteytere informasjon om skatteoppgjøret digitalt. Dette er 1,2 millioner fler enn i fjor. Et nytt sentralt, register skal gjøre det lettere for flere offentlige aktører å følge etter. Skatteetaten sparer 12 millioner i portoutgifter på å sende post digitalt.

- Skatteetaten tar nå i bruk det nye felles kontaktregisteret over innbyggerne. Et slikt felles register med digital kontaktinformasjon vil gjøre det lettere for både staten og kommuner å ta kontakt med innbyggerne digitalt, sier Sanner. Årlig sender offentlig sektor ut omlag 125 millioner brev til innbyggerne.

Det nye felles kontaktregisteret inkluderer innbyggernes e-postadresser og mobilnummer. Registret skal gjøre det lettere for flere offentlige etater å gå over til digital kommunikasjon med innbyggerne. E-postadressen eller mobilnummeret som innbyggerne har registrert, benyttes til varsling om viktige brev. E-postadressen eller mobilnummeret som innbyggerne har registrert, benyttes til varsling om viktige brev. Over tre millioner innbyggere er registrert og vil etter hvert motta digital post fra flere offentlige etater.

- Et felles register gjør det enklere for innbyggerne fordi de bare trenger å oppdatere informasjonen ett sted, og offentlige etater slipper å ha egne registre. En felles løsning er både enklere og mer effektivt for alle, sier Sanner.

Mulig å reservere seg
Det nye kontaktregisteret gjør det mulig for alle offentlige enheter å koble seg opp for å kommunisere digitalt med innbyggerne, med mindre de har reservert seg.

 - Det er mulig å reservere seg mot digital kommunikasjon, og dermed fortsette å motta papirpost, sier Sanner. I dag har omlag 43 000 innbyggere reservert seg.

Se også:

 

 

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00