Invitasjon til pressen:

Erna Solberg, Tine Sundtoft og Jens Stoltenberg presenterer rapport om klimaøkonomi

Statsminister Erna Solberg, klima- og miljøminister Tine Sundtoft og FNs klimautsending for klima og kommisjonsmedlem Jens Stoltenberg presenterer en ny rapport om klimatiltak og økonomisk vekst.

Statsminister Erna Solberg, klima- og miljøminister Tine Sundtoft og FNs klimautsending for klima og kommisjonsmedlem Jens Stoltenberg presenterer en ny rapport om klimatiltak og økonomisk vekst 16. september klokken 15. 

Rapporten The New Climate Economy lanseres samtidig flere steder i verden.  Rapporten stiller spørsmål om det er en motsetning mellom miljø og økonomisk vekst?  Den globale kommisjonen om økonomi og klima, som står bak rapporten, mener nei. Budskapet er at en klimavennlig politikk vil gi sterk og varig økonomisk vekst. 


Kommisjonen ledes av tidligere president i Mexico, Felipe Calderón, og rapporten er utarbeidet av et globalt konsortium av anerkjente forskningsmiljøer og tenketanker. Norge var en av initiativtakerne, og rapporten lanseres samtidig i Oslo, New York og Addis Abeba. 


Rapporten vil først bli presentert av kommisjonsleder Felipe Calderón (på video) og kommisjonsmedlem og FNs spesialutsending i klimaspørsmål, Jens Stoltenberg.


Statsminister Erna Solberg og klima- og miljøminister Tine Sundtoft vil kommentere rapporten, og også snakke om Norges rolle i klimatoppmøtet i New York 23. september. 


Etter presentasjonene blir det en paneldebatt med Tine Sundtoft, investor Jens Ulltveit-Moe, kommisjonsmedlem og direktør i Vattenfall, Ingrid Bonde, sjefsøkonom i DNB, Øystein Dørum og nestleder i Zero, Kari Kaski, 

Presentasjon og debatt vil bli streamet.


Tid: Tirsdag 16. september klokken 1500

Sted: Felix konferansesenter på Aker brygge Det blir anledning til intervjuer i pausen. 

Påmelding til pressekontakt: Kommunikasjonssjef i Klima- og miljødepartementet, Jon Berg, tlf 90569495

Les mer om rapporten The New Climate Economy 

Mer om debattmøtet her

Til toppen