Heder ved 70-årsmarkeringen for D-dagen

For 70 år siden gikk to millioner soldater i land på Normandies kyst. Norske styrker deltok også i operasjonen som ble innledet på D-dagen, mens norske handelsfartøy deltok med leveranser av styrker og forsyninger. Norske veteraner deltar på årets markering, sammen med H.M. Kongen, stortingspresidenten, statsministeren, forsvarsministeren og forsvarssjefen.

For 70 år siden gikk to millioner soldater i land på Normandies kyst. Norske styrker deltok også i operasjonen som ble innledet på D-dagen, mens norske handelsfartøy deltok med leveranser av styrker og forsyninger. Norske veteraner deltar på årets markering, sammen med H.M. Kongen, stortingspresidenten, statsministeren, forsvarsministeren og forsvarssjefen.

- Vi skal hedre minnet til de som mistet livet her og vi skal takke våre norske veteraner og deres allierte kamerater. Markeringen av D-dagen minner oss om at vår frihet og fred er dyrebar, men også at den skapes i fellesskap og samarbeid med andre land, sier statsminister Erna Solberg.

Det er flere markeringer av den norske innsatsen og blant annet skal tre gater døpes Rue Norvege, rue d'Oslo og Rue Narvik, og en plass skal kalles opp etter den norske jagerflyveren Johannes Helland. De norske veteranene og den norske delegasjonen skal også delta på den store internasjonale seremonien i Ouistreham på selve D-dagen 6. juni.

Til toppen