Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Ingrid Espelid Hovig 90 år

I dag, tirsdag 3. juni, fyller Ingrid Espelid Hovig 90 år. Regjeringen har invitert til lunsj for å feire dagen og arbeidet hun har gjort for folkehelsen.

Ingrid Espelid Hovig har gjort et utrettelig arbeid for kosthold og ernæring og for å formidle norsk mat og matkultur.

– Ingrid Espelid Hovig har vært en inspirator for veldig mange. Gjennom tiår i Fjernsynskjøkkenet lærte hun det norske folk å lage god og sunn mat. Hun har gitt oss kunnskap om sammenhengen mellom et sunt kosthold og god helse, men det viktigste er at hun har vist oss gleden ved å lage mat. At det å lage sunn og god mat er noe alle kan klare, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Bent Høie og Ingrid Espelid Hovig
Helse- og omsorgsminister Bent Høie gikk gjennom dagens meny med 90-årsjubilant Ingri Espelid Hovig. Menyen ble godkjent. Foto: Helse- og omsorgsdepartementet.

Hovig har vunnet en rekke priser og fått utmerkelser både i inn- og utland for sitt arbeid med mat og ernæring. I 1994 ble hun utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs orden. Hun har skrevet og bidratt til over femti kokebøker og vært ambassadør for Helsedirektoratet sitt arbeid med kosthold og ernæring.

Se flere bilder på Flickr

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter

Til toppen