Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Startskudd for Det grønne klimafondet

Bidragsytere til Det grønne klimafondet har holdt sitt første møte i Oslo. Klima- og miljøminister Tine Sundtoft og utenriksminister Børge Brende var vertskap for møtet, som samlet deltakere fra 24 land.

Møtet i Oslo var startskuddet for mobilisering av penger til klimatiltak i utviklingsland gjennom Det grønne klimafondet. Dette skal sikre den første kapitaliseringen av fondet innen november i år. Tilskudd og lån vil bli gitt til prosjekter og programmer som sikrer bærekraftig utvikling samtidig som klimagassutslipp reduseres. Fondet vil også gi støtte til klimatilpasning.

–Vi vil bare få en meningsfull klimaavtale i Paris i 2015 med et solid klimafond. Den første mobiliseringen av ressurser vil bli sett på som et bevis på hvor sterkt vi har forpliktet oss til å bidra, sa klima- og miljøminister Tine Sundtoft under åpningen av møtet. 

Det var en konstruktiv stemning på møte i Oslo, noe som tyder på at alle er interessert i at kapitaliseringsprosessen blir vellykket. Det ble besluttet å arrangere et møte i siste halvdel av november, hvor land og andre aktører inviteres til å lansere sine bidrag til fondet. 

Det grønne klimafondet ble opprettet som følge av klimatoppmøtet i København i 2009. Det skal være en sentral kanal for klimafinansiering i utviklingsland.

 

Til toppen