Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statskog godt i gang med hyttesalg

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statskog har kommet godt i gang med salg av hytter. Nesten alle som ble lagt ut for salg i fjor, er solgt. Nå er det klart for en ny runde, og de fleste ligger i Hedemark.

Statskog har kommet godt i gang med salg av hytter. Nesten alle som ble lagt ut for salg i fjor, er solgt. Nå er det klart for en ny runde.

I løpet av en fireårsperiode skal Statskog selge rundt 200 hytter, koier, vokterboliger, småbruk og andre bygninger fordi eiendommene ikke lenger er i drift.

– Vi hadde stor suksess med salget i fjor. 28 av 30 eiendommer ble solgt. Utover
våren, sommeren og høsten vil vi antagelig legge ut ytterligere 30-40 eiendommer, denne gangen flest hytter, sier prosjektleder Mads Unneberg i Statskog.

Blant eiendommene som snart kommer for salg, er flere hytter i Trysil og Våler.

Ikke behov for hytter og koier
Skogbruket har endret seg mye de siste tiårene. Skogsarbeiderne pendler i bil til og fra jobben og trenger ikke lenger å overnatte i skogsstuene.

– Vi har rett og slett ikke behov for så mange bygninger og eiendommer. De er også krevende å vedlikeholde, sier Unneberg.

De fleste av bygningene som nå legges ut for salg i år ligger i Hedmark og vil koste fra et par hundre tusen kroner og oppover. Standarden varierer fra enkel til høy.

Statskog er landets største grunneier.  Statens grunn utgjør 60.000 km2, det vil si 1/5 av fastlands-Norge. Landbruks- og matministeren utøver statens eierskap av Statskog.

Valsjøhytta holder god standard – både inne og ute.

I løpet av en fireårsperiode skal Statskog selge rundt 200 hytter, koier, vokterboliger, småbruk og andre bygninger fordi eiendommene ikke lenger er i drift. (Foto: Torkel Skoglund)